Uitslaande brand verwoest woning (Update)

LEEUWARDEN – Maandagochtend om 4:55 werd er groot alarm geslagen voor een brand in een woning aan de Bildtsestraat.

Politie, ambulance en de brandweer kwamen met groot materieel ter plaatse. Er bleek een woning volledig in brand te staan. De bewoners waren het pand inmiddels ontvlucht. De politie heeft alle omliggende panden ontruimd.

Door de brandweerlieden werd direct gebruik gemaakt van meerdere stralen one-seven schuim en blussing vanuit de hoogwerker, waardoor de brand na een klein half uurtje onder controle was. De oorzaak van het vuur is nog niet bekend.

De brandweer heeft nog enige tijd nodig om na te blussen. Later meer informatie hier op de website.

Politiebericht:

LEEUWARDEN – De politie is op zoek naar de bewoners van een woning aan de Bildtsestraat die maandagmorgen rond 5.00 uur door een brand verwoest werd. In de woning werden resten van een mogelijke hennepkwekerij aangetroffen. Een buurtbewoner had gezien dat een man en een vrouw met een kind op schoot rond 04.45 uur in een rode Volkswagen Caddy bij de woning vandaan reden. Kort hierop zagen ze rook uit de woning komen en belden 1-1-2. De brandweer had de brand snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de woning afbrandde. De meldkamer deed een twitter bericht en een burgernetactie eruit gaan om de bewoners van de woning te lokaliseren. De Volkswagen Caddy werd later leeg in de Boomgaardstraat aangetroffen. Van de bewoners ontbreekt nog ieder spoor.


[zideo]zideo=6c6f6d54&playzideo=6c4947596d6c5a74[/zideo]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan