WOLVEGA – Een uitslaande brand heeft zondagavond een woning aan de Bremstraat volledig verwoest. Even na 18:00 uur kwam er bij de brandweer een melding binnen dat het dak van de woning in de brand zou staan.

Bij aankomst van de eerste hulpdiensten was er sprake van een uitslaande brand. Door de brandweer werd opgeschaald naar het sein middel brand, daarop is ook een tweede blusvoertuig opgeroepen.

Bij aankomst van de brandweer was duidelijk dat alle bewoners reeds uit hun woning waren. Geen van hen raakte gewond.

Omdat er sprake was van veel rookontwikkeling is er door de brandweer een NL-alert verstuurd. Hierin werden mensen opgeroepen om ramen en deuren gesloten te houden en om de ventilatie uit te schakelen.

Volgens een voorlichter van de brandweer is de kap van de woning volledig afgebrand. Door de brandweer wordt nog onderzocht of er op de lager gelegen verdiepingen brandhaarden aanwezig zijn.  Rond 19:50 uur kon er het sein brand meester worden geven.

Over de oorzaak is nog niets bekend, hier zal nader onderzoek naar worden gedaan.

Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om de bewoners bij te staan in de afhandeling van de brand. Rond het pand is een afzetting geplaatst wegens instortingsgevaar. De brandweer verwacht nog enige tijd bezig te zijn met het nablussen.