ZANDHUIZEN – In een stal aan de Meuleveldweg zijn donderdagavond een groot aantal koeien omgekomen bij een felle uitslaande brand. Ook een aantal dieren in de stal konden bij de brand gered worden.

De melding van de brand kwam omstreeks kwart over zeven bij de brandweer binnen. Omdat de brand al snel uitslaand was, werd er in korte tijd al opgeschaald naar grote brand. Diverse brandweerkorpsen uit de regio kwamen ter plaatse om de brand te bestrijden. Vanwege de slechte waterwinning kwamen een viertal waterwagens ter plaatse om water te pendelen. De waterwagens van Oldeberkoop, Vledder, Havelte en Dwingeloo kwamen zowel vanuit Friesland als Drenthe ter plaatse.

De brand begon in een stal met meer dan honderd koeien. Hiervan konden een aantal worden gered, maar vele koeien overleefden de brand niet. De brandweer kon overslag naar een stal met jonge stieren voorkomen en ook de naastgelegen woning kon gered worden.

Bij de brand kwam veel rook vrij vanuit de stal. Ook een aantal koeien die in de stal stonden kregen rook binnen. Voor de waterwagens was het moeilijk om op de locatie van de brand te komen, omdat er meerdere personenauto’s in aanrijdroute stonden.

Pronews