BUITENPOST – Aan de Trekweg in Buitenpost een paar honderd meter voor het ongeval heeft maandagavond een schuur veel schade opgelopen door een uitslaande brand. Omstreeks half zeven brak de brand in de schuur uit en werden via 1-1-2 de hulpdiensten gewaarschuwd.

Het brandweerkorps van Buitenpost en verschillende politie-eenheden werden als eerste gealarmeerd. Op weg naar de brand waren de vlammen al duidelijk van veraf zichtbaar en werd ook al gelijk duidelijk dat het om een uitslaande brand zou gaan. Het korps van Buitenpost was snel ter plaatse en schaalde direct op naar het sein ‘middel-brand’. De brandweer van Kollum werd vervolgens gealarmeerd om assistentie te verlenen.

In de tussentijd werd door het korps van Buitenpost de waterwinning al gereed gemaakt en met een aantal stralen lage druk de blussing ingezet. Door de felle brand, sloeg het vuur al over naar een andere naastgelegen schuur. Ook waren tijdens de brand een aantal harde knallen vanuit de schuur te horen. Met man en macht heeft de brandweer de uitslaande brand bestreden.

De brandweerlieden konden niet voorkomen dat beide schuren forse schade opliepen door de brand. Wel kon men voorkomen dat een naastgelegen woning vlam zou vatten. Door de enorme rook die bij de brand vrijkwam, adviseerde de brandweer om de ramen en deuren gesloten te houden.

Ten tijde van de brand heeft de politie het publiek op afstand gehouden en het verkeer vanaf Gerkesklooster tegen gehouden.

Ate Atema