BOLSWARD – In de nacht van zondag op maandag werd om 03:49 de brandweer gealarmeerd voor een bedrijfsbrand aan de Franekerstraat.

Hierop werd er meteen met drie wagens uitgerukt, vanwege de vakantietijd werd de blusgroep van Parraga automatisch mee gealarmeerd. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit het dak van de gymzaal en werd er opgeschaald naar “middelbrand”. Door de brand hing er in de hele buurt een dikke rook wolk.

De politie heeft daarom vijf woningen aan de J.M. Cuiperstraat geëvacueerd vanwege het mogelijke gevaar van asbestdeeltjes in de rookwolk. Er zijn meerdere politiewagens met geluidsinstallatie door de omliggende wijk gereden om bewoners te adviseren deuren en ramen dicht te doen. Tijdens de brand werd er een ontploffing waargenomen.

De brandweer van Witmarssum heeft metingen verricht in de woningen. De bewoners van de huizen die ontruimd waren, konden rond 6 uur weer hun huizen in. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand. De gymzaal die onderdeel is van een oude leegstaande school is door de brand verwoest.

Foto’s Rudy Bouma [url=http://www.112nederland.nl/]112Nederland[/url]

112Fryslan