LEEUWARDEN – Dinsdagmiddag om 17:35 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een woningbrand aan de Annie Westlandstraat.

In een flat op de derde etage was brand uitgebroken in een slaapkamer. Direct werd door de politie de omgeving van de flat afgesloten met linten. De brandweer die snel ter plaatse was, heeft de woning van binnenuit betreden en het vuur geblust. Het ging om een brand op de 3e verdieping van de splitlevel flat, wat overeenkomt met de 6e verdieping in een normale flat. De vermoedelijke oorzaak van de brand is een mogelijke hennepkwekerij in de woning.

De politie heeft het flatgebouw laten evacueren, hiervoor is er een Connexxion bus ter plaatse gekomen zodat de bewoners van de flat veilig en warm konden zitten. De brandweer is ongeveer twee uren bezig geweest met het incident.


Hennepkwekerij veroorzaakt brand

LEEUWARDEN – De politie heeft dinsdag aan het einde van de middag een flat aan de Annie Westlandstraat ontruimd na een brand. Op de derde verdieping was een brand in een woning ontstaan. Meerdere agenten kwamen ter plaatse. De straat werd ruim afgezet en de bewoners werden uit de woningen gehaald. Een deel van hen werd opgevangen in een bus. De brandweer kwam ter plaatse en het vuur in de woning was dan ook snel onder controle. Na onderzoek bleek dat in de betreffende woning een hennepkwekerij zat. Ook was er met de elektriciteit geknoeid. Mogelijk dat dit de brand dan ook heeft veroorzaakt. De woning liep forse rook- en waterschade op. Ten tijde van de brand was niemand aanwezig in het huis. De politie moet dan ook nog in gesprek met de bewoner.

BRON : Politie.nl

112Fryslan