OUDWOUDE – Aan De Wygeast heeft zondagavond een flinke uitslaande brand gewoed in een garage achter een woning. Door de brand is een motor verloren gegaan.

Net na kwart voor zeven in de avond kwam de eerste oproep binnen en werd het brandweerkorps van Kollum gealarmeerd. Kort daarna werd er opgeschaald naar middelbrand en werd een tweede tankautospuit vanuit Buitenpost meegestuurd. Ook de officier van dienst en enkele politie-eenheden kwamen ter plaatse.

Bij aankomst van de brandweer werd duidelijk dat het om een uitslaande brand ging in een garage achter een woning. De brandweer van Kollum heeft zich direct beziggehouden met de brandbestrijding om het vuur zo snel mogelijk onder controle te brengen. De brandweer van Buitenpost heeft voor de waterwinning gezorgd.

Door het snelle optreden van de brandweer kon men erger voorkomen, maar liep helaas de garage wel flinke schade op. Ook een motor die in garage geparkeerd stond, kon niet gered worden.

Ten tijde van de brand werd de straat ruim afgesloten, omdat er vermoedelijk asbest vrij was gekomen. De gemeente en stichting Salvage zijn beide ingelicht om de nasleep van de brand af te handelen.

Foto’s 5 t/m 11: NieuwsuitKollum

Ate Atema