LEEUWARDEN – Even na vijf uur vanmiddag kreeg de brandweer een melding van een woningbrand in een flat aan de Invasiestraat.

Naast het korps van Leeuwarden werd ook de hoogwerker van Harlingen opgepiept. Een dikke zwarte rookpluim was van grote afstand zichtbaar. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit de flatwoning op de tweede etage. Eerst bestond het vermoeden dat er zich nog kinderen in de woning bevonden. Deze waren echter naar de portiek op de begane grond gerend en door omstanders opgevangen.

De bewoners stonden te koken toen de vlam in de pan sloeg. Het vuur greep zeer snel om zich heen. Daardoor was het al snel een uitslaande brand welke zowel aan de voor- als ook aan de achterkant zichtbaar was. Het duurde even voordat “brand meester” kon worden gegeven.

Twee bewoners zijn met spoed in twee ambulances overgebracht naar het MCL met vermoedelijk rookvergiftigingsverschijnselen. Ook bevonden zich nog twee katten in de woning waarvan één door de dierenambulance is opgevangen. De andere poes is ontsnapt.

De woning brandde totaal uit. Op de bovengelegen woning ontstond rookschade.

Video: Robin Kiestra
[zideo]playzideo=6c6f4f596d313976=[/zideo]

112Fryslan