LEEUWARDEN – Een grote uitslaande brand heeft in de nacht naar vrijdag grote schade aangericht aan een appartementencomplex in de Willem Loréstraat.

Omstreeks half drie ontvingen de hulpdiensten de eerste melding van de brand, waarna er meteen twee tankautospuiten en een hoogwerker uitrukten. Ter plaatse bleek er een flinke uitslaande brand te woeden in een appartementencomplex, daarom werd er opgeschaald naar grote brand, waardoor er een extra tankautospuit uit Marsum en grootwatertransport uit Burgum ter plaatse kwamen.

Naast diverse brandweervoertuigen en politie kwamen er uit voorzorg ook meerdere ambulances en het Mobiel Medisch Team per auto ter plaatse. Het is nog onduidelijk of er mensen gewond zijn geraakt. Tijdens het uitbreken van de brand waren er volgens een woordvoerster van de brandweer 10 personen in het pand aanwezig, zij hebben het pand allemaal tijdig kunnen verlaten.

Voor een goede coördinatie van het incident werd er opgeschaald naar GRIP-1.

De brandweerlieden konden het vuur vrij snel onder controle krijgen. Bij de brand kwam veel rookontwikkeling vrij die de wijk in trok. Er werd daarom een NL-alert verstuurd om mensen op te roepen ramen en deuren gesloten te houden en mechanische ventilatie uit te schakelen.

Omstreeks kwart voor vier werd het sein brandmeester gegeven en konden de eerste eenheden terug naar de kazerne. Het grootwatertransport hoefde uiteindelijk niet ingezet te worden. De oorzaak van de brand is onbekend, dit zal onderzocht worden door de politie.

Foto’s 11 t/m 16: E. Tjallings

Laatste 3 foto’s ingezonden door: Peter de Jong

R. Kiestra

})