SNEEK – Maandagavond is er grote schade ontstaan na een brand in horeca gelegenheid “de Kletser” aan het Marktplein in Sneek.

In café De Kletser aan de Marktstraat in het centrum van Sneek is maandagavond rond half elf een grote brand uitgebroken. Het naastgelegen stadhuis en hotel-restaurant De Wijnberg liepen in eerste instantie gevaar ook door de vlammen te worden gegrepen.

De brandweer van Sneek, die ook de omliggende panden nat hield, kreeg ondersteuning van de korpsen Heerenveen, Bolsward, Drachten en IJlst. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Er zijn geen gewonden gevallen.

De Kletser is ruim een maand open. Raffaëla, de winnares van Idols 2007, is mede-eigenaar van de kroeg, die hiervoor De Sneker Pan heette. Zij werd, zeer ontdaan, opgevangen in het naburige restaurant Onder de Linden.

De kroeg is van binnen ingericht als een soort skihut. Daarbij is veel hout gebruikt.

Om elf uur leek het vuur onder controle. De vlammen sloegen toen niet meer uit het café. Wel was er nog veel rook, die van ver te ruiken was.

Rond diezelfde tijd arriveerden drie Sneker wethouders op de plek van de brand. Wethouder Hans van den Broek betrad met enkele spuitgasten het stadhuis om de schade op te nemen.Tekst: Leeuwardercourant.nl

112Fryslan