DOKKUM – Woensdagmorgen rond tien voor zeven is brand uitgebroken in een bedrijfspand aan de Holwerderweg op het industrieterrein Betterwird te Dokkum.

Bij aankomst van de brandweer bleek het te gaan om een berging welke tegen de vestiging staat van Meubelstoffeerderdij en Parketcentrum W. van Ginkel. Het vuur was uitslaand en overgeslagen naar de hoofdvestiging.

De brandweer van Dokkum is met groot materiaal uitgerukt waaronder twee tankautospuiten en de hoogwerker. Dankzij deze snelle inzet was het vuur snel onder controle. Wel moest een gat in de muur worden gemaakt om bij de brandhaard te komen. De Holwerderweg is tijdelijk voor al het verkeer afgesloten geweest. Tijdens de brand waren er luide knallen hoorbaar wat mogelijk kan duiden op de aanwezigheid van asbest. Ook burgemeester Cazemier van de gemeente Dongeradeel kwam ter plaatse om zich te laten informeren. Over hoe groot de schade is, evenals de oorzaak is (nog) niks bekend.

Update(13.30) Zoals het vermoeden bestond is bij de brand mogelijk asbest vrijgekomen, afkostig van de dakplaten. Het terrein rondom de brand is uit voorzorg afgezet met linten en zal schoongemaakt worden. Rond tien uur woensdagmorgen heeft de brandweer een korte nacontrole uitgevoerd. Bij daglicht is de schade van de brand goed zichtbaar.

© Foto: Gijsbert Zijlstra / www.radionof.nl

 

112Fryslan

})