LEEUWARDEN – Op woensdag en donderdag vonden er op de Tesselschadestraat kop-staart aanrijdingen plaats. Er raakte niemand gewond.

Woensdagmiddag ging het rond half twee mis, toen kwamen drie auto’s met elkaar in botsing. Meerdere betrokkenen werden door ambulancepersoneel ter plaatse behandeld, maar vervoer naar het ziekenhuis bleek niet nodig. Minstens één auto moest worden afgesleept.

Donderdagmiddag rond kwart over vijf ging het opnieuw mis op exact dezelfde plek, ditmaal waren er vier auto’s betrokken. Een vrouw is door de verpleegkundige van een rapid responder gecontroleerd. Ook in dit geval was er geen vervoer naar het ziekenhuis nodig. Een auto raakte zodanig beschadigd dat deze moest worden afgesleept.

Bij beide aanrijdingen was er overlast voor het verkeer wat om en om kon passeren. De politie regelde het verkeer. De Tesselschadestraat is momenteel extra druk, doordat de nabijgelegen Hermesbrug gestremd is. Mogelijk zijn beide ongevallen ontstaan in de file toen de Verlaatsbrug openstond.