LEEUWARDEN – De politie heeft vrijdagavond na een inval in een woning een tweede verdachte aangehouden voor het schietincident in de binnenstad.

Rond kwart over zeven vrijdagavond kwam er een melding binnen van een schietincident waarbij het slachtoffer (18 jaar) bij de Spar City supermarkt was binnengevlucht. Het slachtoffer kon daar melden dat er op hem geschoten was bij het Herenwaltje. Agenten gingen direct erheen en troffen daar inderdaad sporen aan van een schietincident. Zie ook ons eerdere artikel: Schietpartij in binnenstad van Leeuwarden; verdachte aangehouden

Vuurwapen
Agenten hebben vlak na het incident in de Bollemanssteeg een 20-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident. In de steeg is tevens een vuurwapen aangetroffen. Dat wapen is in beslag genomen voor onderzoek.

Tweede aanhouding door DSI
Vanuit het onderzoek bleek dat er mogelijk een tweede verdachte betrokken was geweest bij het incident. Deze verdachte, ook een 20-jarige man uit Leeuwarden, is rond 23:25 uur door een arrestatieteam van de DSI(dienst speciale interventies) aangehouden in een woning aan het Van Eesterenplein in Leeuwarden. De verdachte droeg een enkelband kon een fotograaf ons melden.

Toedracht
Beide verdachten zitten vast en ze worden gehoord over hun mogelijke betrokkenheid bij het schietincident. Het onderzoek naar de toedracht van het schietincident gaat verder. Zo is al sporenonderzoek verricht aan het Herenwaltje, de Nieuwstad en de Wirdummerdijk. De politie gaat ook kijken of ze camerabeelden kunnen veiligstellen.

Getuigen gezocht
De politie heeft al gesproken met meerdere mogelijke getuigen en betrokkenen. Het kan zijn dat iemand vrijdagavond iets heeft gezien of gehoord van het schietincident. De politie komt graag in contact met getuigen of andere personen die meer weten over de toedracht of achtergrond van het incident. Heeft u informatie of tips? Deel die dan via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.