SCHARSTERBRUG – De snelweg A6 richting Emmeloord is zondag lang afgesloten geweest vanwege een ernstig verkeersongeval waarbij twee personen zwaargewond zijn geraakt.

Rond 15:20 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor het ongeval op de A6 ter hoogte van Scharsterbrug. Omdat er meerdere mensen bekneld zouden zitten werd er opgeschaald naar middel hulpverlening. Twee tankautospuiten en een hulpverleningsvoertuig met kraan van brandweer Joure en Sint Nicolaasga kwamen met spoed ter plaatse, evenals meerdere ambulances en politie eenheden. Vanwege de ernst van de verwonding kwam ook de traumaheli met het mobiel medisch team (MMT) ter plaatse. Het MMT bestaat uit een arts, piloot en gespecialiseerde verpleegkundige die complexe zorg op locatie kunnen geven.

Meerdere voertuigen zijn op de snelweg tussen Joure en Lemmer met elkaar in botsing gekomen. Op de onderstaande foto op Twitter (X) van Rijkswaterstaat is ook een vrachtwagen met schade te zien, evenals meerdere personenauto’s op meerdere rijbanen. Mogelijk gaat het om circa zeven voertuigen die betrokken zijn. Het ongeval gebeurde in de richting van de Noordoostpolder op het stuk vlak voor de Scharsterrijnbrug die in de snelweg A6 zit.

Meerdere personen zijn door de brandweer uit auto’s bevrijd met redgereedschap. Twee personen zijn zwaargewond per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat om een 69-jarige vrouw en een 80-jarige man uit Joure. Beiden zijn met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De snelweg richting Lemmer/Noordoostpolder werd vanwege het ongeval afgesloten zodat hulpdiensten veilig konden werken. De forensische opsporing verkeer van de politie heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. Vanwege het onderzoek en de opruim/bergingswerkzaamheden zou de snelweg tot zeker 20:00 uur afgesloten zijn volgens Rijkswaterstaat.

Foto Ricardo Veen / Pronews