LEMMER – Bij een bootongeval op zondagavond zijn twee zwaargewonden gevallen. Een jongen van 19 jaar is aangehouden.

Rond kwart voor elf in de avond werden hulpdiensten opgeroepen voor een bootongeval op de Brekken bij Lemmer.  Daarbij zijn een 16-jarige jongen uit Lemmer en een 16-jarig meisje uit de gemeente Noordoostpolder ernstig gewond geraakt. Zij zaten in een kleine rubberboot die werd overvaren door een speedboot met een 19-jarige jongen uit Lemmer aan het roer. Beide slachtoffers zijn naar het ziekenhuis UMCG vervoerd.

De bestuurder van de speedboot was er na het ongeval vandoor gegaan. Op aanwijzing van getuigen konden de agenten de bestuurder achterhalen en aanhouden. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. Ook onderzoekt de politie of de man onder invloed van alcohol heeft gevaren.

De Verkeersongevallen Analyse Nautisch van de politie en de politie van De Fryske Marren hebben ter plaatse beide vaartuigen onderzocht en nemen het verdere onderzoek voor hun rekening.

Vaarregels
Met het mooie weer is het druk op het water. Om ongelukken te voorkomen is het noodzakelijk dat iedereen rekening met elkaar houdt. Net zoals op de weg, gelden er ook verkeersregels op het water.