DROGEHAM – Bij een aanrijding maandagmorgen op de Landyk nabij Drogeham tussen twee vrachtwagens is een motorrijder gewond geraakt.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Het ongeval ontstond waarschijnlijk door dat een vrachtwagen, die slachtkippen vervoerde te ver op de midden van de weg kwam. Hierdoor werd een vrachtwagen met een container en een glastrailer geschramd. Beide vrachtwagens raakten door de klap onbestuurbaar.

Een achterop komende motorrijder zag het ongeval gebeuren. Door het krachtig remmen van de motor ging de man onderuit waarna hij zelf in de berm gleed. De motorfiets zelf gleed frontaal voor een vrachtwagen en sleepte nog enkele meters voor de wagen uit. Toen de combinatie uiteindelijk geschaard tot stilstand kwam bleek de motorfiets in brand te staan. Deze is geblust door omstanders door een poederblusser. De motorrijder raakte gewond en is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

De anders vrachtwagen met aanhanger is na ongeveer 75 meter tot stilstand gekomen in de sloot.  De ravage op de Landyk was groot. De weg is afgesloten voor alle verkeer. Hierdoor ontstonden files aan weerszijden ter hoogte van Harkema en Kootstertille. Er is een omleiding ingesteld. De politie heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de juiste toedracht.

© www.radionof.nl  

112Fryslan