BURGUM – Op de Oude Commissieweg heeft dinsdagmiddag een verkeersongeval plaats gevonden. Omstreeks kwart voor twee kwamen twee personenauto’s door een klapband met elkaar in botsing.

Het ongeval ontstond doordat een grijze Volkswagen Touran een klapband kreeg en op de verkeerde weghelft terecht kwam. Een getuige uit tegengestelde richting kon de grijze Volkswagen nog ontwijken. Een automobilist(e) in een rode Mitsubishi die daarachter reed merkte het te laat op en kwam in botsing met de Volkswagen Touran. Door de klap schoot het rode voertuig door en kwam in de berm tot stilstand.

De hulpdiensten werden direct opgeroepen en waren snel ter plekke om hulp te verlenen. De automobilist(e) van het rode voertuig is kort door het ambulancepersoneel onderzocht. Of vervoer naar het ziekenhuis voor de persoon nodig was, is niet duidelijk.

Ten tijde ondervond het verkeer korte hinder door het ongeval. De provincie en de politie hebben samen het verkeer geregeld en het ongeval veilig gesteld. Beide voertuigen zijn door een bergingsbedrijf afgesleept.

Ate Atema