HOLWERD – Bij een ongeval op de Grandyk – N356 zijn zondagmiddag twee personenauto’s fors beschadigd geraakt.

De botsing tussen de twee voertuigen ontstond iets na kwart over één. De automobilist(e) van een zwarte Alfa Romeo reed over de Grandyk in de richting van de pier. Een automobilist(e) van een grijze Nissan reed daarachter en merkte te laat op dat de Alfa Romeo met een langzamere snelheid over de weg reed. De bestuurder van de Nissan kon een aanrijding niet voorkomen en botste hard achterop zijn voorligger.

Door de aanrijding liepen de beide voertuigen forse schade op. De hulpdiensten werden direct na de aanrijding gealarmeerd en waren snel ter plaatse om hulp te verlenen. Het personeel van de ambulance heeft één van de personen onderzocht op eventueel letsel. Na een controle werd duidelijk dat de verwondingen meevielen en dat vervoer naar het ziekenhuis niet nodig was. Ook de andere inzittenden van de beide voertuigen raakten niet gewond.

De politie en een persfotograaf hebben ten tijde van de aanrijding het verkeer geregeld. Bergingsbedrijf Boersma is later ter plekke gekomen en heeft de voertuigen afgesleept.

Ate Atema