KOLLUM – Op de beruchte kruising Eyso de Wendtstraat met de Gysbert Japicxstrjitte kwamen zaterdagmiddag rond kwart voor vijf twee personenauto’s met elkaar in botsing.

Het ongeval ontstond toen de bestuurder van een rode Opel Astra over de Eyso de Wendtstraat reed en een bestuurster van een zwarte Opel Meriva, komend van rechts, over het hoofd zag. Een aanrijding was het gevolg, waardoor de zwarte Opel Meriva via een bewegwijzeringsbord uiteindelijk tegen een hek van een woning tot stilstand kwam.

De politie en de ambulance werden direct opgeroepen om hulp te verlenen. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek niemand gewond te zijn geraakt. Beide voertuigen, het bewegwijzeringsbord en het hek van de woning liepen door de aanrijding wel forse schade op.

De bergingsbedrijven Annen van Kammen uit Surhuisterveen en Betten uit Sneek kwamen ter plaatse om beide voertuigen te bergen. De politie heeft van beide betrokkenen de schade opgenomen en het verkeer in goede banen geleid. Het bewegwijzeringsbord en het hek zullen op een later moment gerepareerd worden.

Ate Atema