DE BLESSE – De politie meldt twee verdachten te hebben aangehouden vanwege betrokkenheid bij de dood van Ida Klijnstra. Zij werd in 2008 dood aangetroffen in haar woning, ze kwam om het leven door een misdrijf.

De verdachten zijn een 39-jarige man uit Heerenveen en een 34-jarige man uit Wolvega. Het onderzoek in de zaak werd in oktober heropend nadat de 39-jarige man zich melde en een verklaring aflegde. Daarom kon ook de man uit Wolvega worden aangehouden. Beide zitten in voorlopige hechtenis. De 39-jarige man uit Heerenveen was in 2009 ook al verdachte in de zaak, maar vanwege gebrek aan bewijs bleef hij uit handen van de politie. Ook in 2013 werd een verdachte aangehouden na een forensisch onderzoek met betrekking tot voorwerpen die gevonden waren in de woning, ook die verdachte werd later vrijgelaten vanwege het gebrek aan bewijs.

In 2008 wou de politie een 50-jarige man aanhouden vanwege het beramen van een gewapende overval, het OM verdachte hem ook in de zaak Klijnstra. Hij pleegde zelfmoord in zijn woning voordat de politie hem kon arresteren.

Foto: Archief

 

 

Redactie