Twee overvallen in scene gezet

LEEUWARDEN – De politie heeft dinsdagmorgen een 52-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van verzekeringsfraude en voor het doen van valse aangiftes.

De man is inmiddels voor nader onderzoek ingesloten en wordt inmiddels verhoord.
De man meldde op zondag 3 mei 2015, dat hij door twee mannen in zijn shoarmazaak aan de Weerd rond 05.00 uur was overvallen, mishandeld en in een kamer was opgesloten. De mannen zouden een geldbedrag en sieraden hebben weggenomen. De man wist zich uit de afgesloten ruimte te bevrijden en heeft toen de politie gebeld. Daarna werd hij per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht en daar medisch behandeld. Zie ons artikel: [url=https://www.112fryslan.nl/news/10736]Eigenaar eethuis opgesloten na overval[/url]

Tweede overval
De man bleek ook ‘slachtoffer’ te zijn van een overval op een kebabrestaurant aan de Coopmanstraat die op 10 februari 2015 zou hebben plaatsgevonden. Hier zou de man beroofd zijn door drie mannen met bivakmutsen die in een bezit waren van een vuurwapen. Ook hier werd geld buitgemaakt.

Onderzoek
Naar aanleiding van beide overvallen stelde de politie onderzoek in. Tijdens het onderzoek stuitte de recherche op onwaarheden in de aangiftes en werden er diverse getuigen gehoord. De politie heeft het sterke vermoeden dat de verdachte de beide overvallen in scene heeft gezet. Daarnaast declareerde hij de ‘schade’ van de overvallen en probeerde deze bij verzekeringmaatschappij uit te laten betalen. Zij hebben inmiddels aangifte gedaan verzekeringsfraude.

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan