LEEUWARDEN – In de nacht van zaterdag op zondag zijn twee auto’s uitgebrand waarbij de politie uitgaat van brandstichting.

Rond 3 uur in de nacht kwam de eerste melding vanaf de Uilenburgstate waar een auto op de oprit van een woning in brand stond. De brandweer van de hoofdpost werd naar deze melding gestuurd. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar onder andere een caravan.

Op 8 mei stond er in dezelfde straat ook al een auto in brand op de oprit van een woning. Ook hier was sprake van brandstichting.

Rond 20 over 3 werden de vrijwilligers van Post Noord gealarmeerd omdat de hoofdpost nog bezig was op de Uilenburgstate. Op het Amelandshof/Amelandsdwinger stond een auto in brand. Ondanks snelle inzet van de brandweer kon niet voorkomen worden dat de voorkant van de auto veel schade opliep.

De politie onderzoekt of beide autobranden aangestoken zijn en of ze iets met elkaar te maken hebben. Mensen die iets gezien hebben worden verzocht om te bellen met de politie op 0900 – 8844.

Foto’s Kevin Kuik  – Video Robert Jan Boonstra

Redactie