FRIESLAND – De politie heeft woensdag twee personen aangehouden. De mannen worden verdacht van het plegen van meerdere overvallen. 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Het gaat om een 45-jarige inwoner uit Heerenveen en een 18-jarige inwoner uit Leeuwarden. Beide verdachten zijn ingesloten en er wordt nader onderzoek gedaan. 

De 18-jarige jongeman werd woensdagavond in zijn woning in Leeuwarden aangehouden. De man word verdacht van betrokkenheid bij een overval op een supermarkt aan de Wilgenstraat op 12 januari 2018 in Leeuwarden. Tijdens de aanhouding probeerde de man uit een woning in de wijk Nijlân te vluchten. Deze poging via het dak van de garage mislukte, waarna hij aangehouden kon worden. Hij is ingesloten voor verhoor. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. 

De 45-jarige inwoner van Heerenveen werd woensdagochtend aangehouden. Hij word verdacht van het plegen van een overval bij een tankstation aan het Burgemeester Kuperusplein in Heerenveen. Deze overval vond plaats op 16 januari 2018 waarbij hij een personeelslid bedreigde en vervolgens met een onbekend geldbedrag vertrok. De bewakingsbeelden van de overval speelden bij het onderzoek een belangrijke rol. In overleg met het Openbaar Ministerie werden de beelden gedeeld met publiek via de website politie.nl en social media. Ook deze verdachte is ingesloten voor nader onderzoek.