FEANWÂLDEN – Op de Woudweg – N356 hebben maandagmiddag twee kleine ongevallen plaatsgevonden. Rond vier uur ging op de kruising met De Swette een fietsster onderuit, en kwamen even later twee auto’s met elkaar in botsing.

Een meisje op een speciale fiets voor gehandicapten ging op de kruising met de Swette onderuit. De hulpdiensten werden opgeroepen en waren snel ter plaatse om hulp te bieden. Het meisje is kort door ambulancepersoneel onderzocht, maar vervoer naar het ziekenhuis was niet nodig. Het meisje is door haar vader opgehaald en naar huis gebracht.

Ten tijde van de afhandeling van het eerste ongeval, ontstond er op het viaduct over de Centrale As een tweede ongeval. Een bestuurder van een bestelbusje reed richting Feanwâlden en remde af voor een aankomende file. Een bestuurster die achter het bestelbusje reed merkte dit te laat op en kon een botsing niet voorkomen.

De beide automobilisten konden met hun voertuigen doorrijden naar De Swette om het ongeval verder af te handelen. Toevallig waren de hulpdiensten nog aanwezig vanwege het eerste ongeval. De politie heeft de autobestuurders geholpen om de schade formulieren in te vullen.

Ate Atema