KOUDUM – Bij een ongeval op de N359 – Bûtenskar zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen van 23 jaar om het leven gekomen.

Rond half vier kwam de melding van een ernstig ongeval bij de meldkamer binnen. Hierop werden diverse hulpdiensten gealarmeerd, waaronder de brandweer en de traumahelikopter. Ter plaatse bleek een bestuurder de macht over het stuur te zijn verloren en tegen een boom tot stilstand was gekomen.

De bijrijder werd in eerste instantie zwaargewond in de auto aangetroffen, maar overleed enkele minuten nadat de hulpdiensten gearriveerd waren. De bestuurder werd echter niet in de auto aangetroffen. Hierop werden de bermen en sloten in de directe omgeving geïnspecteerd. Ook met deze zoekslag werd de bestuurder niet gevonden. Het vermoeden bestond dat de bestuurder de plaats van het ongeval had verlaten. De politie heeft vervolgens een uitgebreide zoektocht door de gehele Bûtenskar gedaan. Uiteindelijk werd het tweede slachtoffer op ongeveer driehonderd meter van het ongeval bij een loods aangetroffen. Ook voor hem kwam de hulp te laat.

Om uit te sluiten dat er nog andere slachtoffers waren, werd ook de politiehelikopter ter assistentie opgeroepen. Na de omgeving te hebben afgezocht werden er geen andere slachtoffers meer door de politiehelikopter aangetroffen.

De brandweer heeft samen met een bergingsbedrijf het voertuig geborgen. De verkeersongevallenanalyse heeft het ongeval in kaart gebracht.

 

Redactie