Twee inbrekers slaan op de vlucht voor politie en crashen

ROTTEVALLE – Op de Langewyk – N369 zijn vrijdagmiddag inbrekers met hun auto gecrasht na een achtervolging.

De twee inzittenden van de auto hadden in Kootstertille een inbraak gepleegd aan de Alde Dyk. De politie zette bij Kootstertille de achtervolging in, bij Rottevalle raakte de bestuurde van de vluchtauto de controle over het stuur kwijt.  De bestuurder crashte vervolgens door een hek, reed door minimaal drie tuinen en kwam vervolgens tegen boom langs de parallelweg tot stilstand. Een auto op de oprit van een woning raakte beschadigd bij het ongeval.

Meerdere politie-eenheden en twee ambulances kwamen met spoed ter plaatse. De inzittenden van de auto waren door de klap gewond geraakt.

Een van de inzittenden is aangehouden. De ander is onder politiebegeleiding met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De politie doet ter plaatse onderzoek. Een berger is ter plaatse gekomen om het zwaar beschadigde voertuig te bergen.

De politie die achter de verdachten aan zat kwam op Langewyk in de berm vast te zitten en is door de berger losgetrokken. De forensische opsporing van de politie heeft onderzoek gedaan. De Langewyk N369 was vanaf Rottevalle richting het Jachtfjild afgesloten. Het verkeer kon via de parallelweg richting Houtigehage de weg vervolgen.

YouTube video

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan