SNEEK – De politie heeft maandagmiddag twee mannen aangehouden op verdenking van inbraak in een bedrijf aan de Zeilmakerstraat.

De twee konden worden aangehouden na een achtervolging waarbij ook een politieauto werd geramd. Rond 17.30 uur kreeg de politie een melding van een voorbijganger dat op de Zeilmakerstraat een auto stond met daarin drie mannen met een bivakmuts op. De politie ging onmiddellijk ter plaatse. Op het moment dat de eerste politieauto het industrieterrein De Hemmen opreed zagen politieagenten de auto met hoge snelheid wegrijden. De achtervolging werd ingezet. Op de Wieken werd de politieauto daarbij frontaal vol geramd door de vluchtende auto. De achtervolging werd daarop overgenomen door een andere politieauto.

Het kostte de agenten grote moeite de auto bij te houden, ook al omdat men het andere verkeer niet in gevaar wilde brengen. Ook dankzij aanwijzingen van medeweggebruikers kon men de auto van de verdachten toch enige tijd volgen.

Uiteindelijk werd, mede door de verkeersdrukte, de auto uit het zicht verloren nabij de kruising Rondweg/A7. Een zoekactie werd op touw gezet die er toe leidde dat twee van de drie inzittenden lopend op de Oude Oppenhuizerweg konden worden aangehouden. Dit gebeurde nadat een bewoner de drie mannen uit de auto zag stappen en aan de politie een goed signalement kon geven. De derde inzittende, waarschijnlijk de bestuurder, is nog voortvluchtig.

De aangehouden verdachten, twee Amsterdammers van 21 jaar, werden naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Uit het eerste onderzoek bleek dat op de Zeilmakerstraat in twee bedrijven was ingebroken en dat daarbij computerapparatuur was weggenomen. In de vluchtauto werd computerapparatuur aangetroffen.

112Fryslan

})