LEEUWARDEN – Door een voorrangsfout zijn vrijdagmiddag vlak voor één uur twee jonge vrouwen gewond geraakt op de Douwe Kalmaleane in Leeuwarden.

Door een combinatie van snelheid en gladheid reden de beide meiden met de scooter in op een andere snorscooter. Door de enorme klap vloog een vrouw van de Yamaha Aerox over haar bestuurster heen en kwam met een harde klap op de grond, ook de beide bestuursters kwamen ten val.

Omstanders hebben direct het slachtoffer op de grond geholpen en dekens over haar heen gelegd. Een eerste ambulance ter plaatse vroeg direct medische assistentie van een tweede ambulance omdat de twee bestuursters allebei last hadden van hun been.

Twee politiemotoren kwamen ook met spoed ter plaatse en zorgen dat de jeugdige kijkers op afstand werden gehouden. Nadat het meisje dat op de grond lag was gestabiliseerd, is ze op een wervelplank gelegd.

Nadat een tweede ambulance uit Heerenveen ter plaatse kwam, bracht de eerste ambulance het meisje over naar het MCL. Later is ook de bestuurster van de Yamaha overgebracht naar het MCL.

De politie heeft enkele getuigen gehoord en is na onderzoek vertrokken.

[zideo]zideo=6c4965526e413d3d&playzideo=6d594f526f46673d[/zideo]

112Fryslan