BURGUM – Bij een ongeval op de Zomerweg is zondagochtend een echtpaar uit Hurdegaryp gewond geraakt.

Rond 08.35 uur reden ze vanaf Hurdegaryp richting Burgum. Door de gladheid sloeg de auto op een zeker moment over de kop en kwam tegen een boom tot stilstand. Door de mist en vrieskou waren delen van de Zomerweg spekglad geworden.

Twee ambulances, de Burgumer brandweer en het Mobiel Medisch Team uit Groningen zijn ter plaatse gekomen om eerste hulp te verlenen. De bevrijdingsactie duurde twee uur omdat men grote moeite had om één van de slachtoffers uit het voertuig te halen. Een boer hielp met zijn trekker om het voertuig enigszins te kantelen zodat het slachtoffer vervolgens uit zijn benarde positie kon worden bevrijd. Beiden zijn naar het MCL in Leeuwarden overgebracht.

Door de mist kon de traumahelikopter niet vliegen zodat het Mobiel Medisch Team per bus ter plaatse kwam. Piloot Leo Doodkorte heeft met de iPhone van agent Anne van der Heide de actuele weersituatie bekeken. Dit omdat het weer opklaarde op de plek van het ongeval. In Groningen was het zicht echter beperkt tot 150 meter, te weinig om te kunnen vliegen met de helikopter.

Text : [url=http://www.waldnet.nl/]Waldnet[/url]

112Fryslan