WALTERSWALD – Op de Haadwei/N356 heeft zaterdagmiddag een ongeval plaatsgevonden tussen een motor en een busje. Hierbij zijn twee mensen gewond geraakt.

Het ongeval ontstond rond 14:30 uur ter hoogte van de afslag met de Koaileane. Daarbij kwamen een bestelbusje en een motorrijder door een voorrangsfout met elkaar in botsing. Het bestelbusje kwam vanuit de richting van Dokkum rijden en wilde de Koaileane oprijden. Tijdens het oversteken zag de bestuurder een motorrijder, komend uit de richting van Damwâld, over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg, waardoor twee personen van de motor ten val kwamen.

De hulpdiensten werden direct gealarmeerd en waren snel ter plaatse om eerste hulp te verlenen. Twee personen van de motor raakten gewond en zijn door het ambulancepersoneel behandeld. Per ambulance zijn beide personen vervolgens overgebracht naar ziekenhuizen in Leeuwarden en Groningen. De bestuurder van het busje kwam met de schrik vrij.

De VOA (verkeersongevallenanalyse) is ter plekke gekomen om een onderzoek in te stellen na de toedracht van de aanrijding. Zowel de motor als het busje zijn fors beschadigd geraakt en daarom door Berger Boersma geborgen en afgesleept.

Ate Atema