NOARDBURGUM – Zondagavond zijn twee mensen naar het ziekenhuis overgebracht nadat zij van een brandend bootje moesten springen. Langs de Kûkhernster Feart nabij het waterpark Zwartkruis was omstreeks kwart voor negen brand ontstaan in een polyesterboot.

Tijdens het varen was er door een explosie brand ontstaan en moesten twee mensen van boord af springen. Getuigen zagen het incident gebeuren en waarschuwden de hulpdiensten. Het brandweerkorps van Burgum werd direct gealarmeerd en was snel met een tankautospuit ter plaatse.

Met een waterkanon werd vanaf de waterkant de blussing op de boot ingezet. Omdat de polyesterboot aan de andere kant van de vaart lag en daardoor moeilijk te bereiken was, werd de blusboot van het Burgumer korps ter assistentie bijgeroepen. De brandweerlieden op de blusboot hebben de blussing overgenomen en de brand vervolgens verder gedoofd.

Omdat de twee opvarenden van boord waren gesprongen en hierbij gewond waren geraakt, kwamen naast de brandweer ook een tweetal ambulances en verschillende politie-eenheden ter plaatse. Twee mensen werden bij het bungalowpark Zwartkruis door het ambulancepersoneel behandeld. Van beide personen werd één van de slachtoffers per ambulance met spoed naar het ziekenhuis overgebracht.

De brand was door een explosie veroorzaakt, maar wat de explosie heeft doen ontstaan is niet duidelijk. De rookwolken van de brand waren in de wijde omtrek duidelijk te zien. Het bootje is compleet verloren gegaan en uiteindelijk naar de bodem gezonken.