GARYP – De N31 tussen Garyp en Leeuwarden is donderdagochtend lang afgesloten geweest door een ongeval met twee voertuigen en een veetrailer.

Het ongeval gebeurde omstreeks kwart over zes, waarna de hulpdiensten met spoed uitrukten. Het Mobiel Medisch Team kwam per auto ter plaatse. Door onbekende oorzaak kwamen twee voertuigen met elkaar in botsing, waarvan één met een veetrailer. Deze belandde op de zijkant. Twee personen raakten gewond bij het ongeval en moesten naar het ziekenhuis worden gebracht. In de veetrailer zaten kalveren, deze bleven ongedeerd.

De politie meldt op Twitter dat één van de betrokken automobilisten na onderzoek in het ziekenhuis is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. De verkeersongevallenanalyse kwam ter plaatse om onderzoek te doen naar het ongeval.

Door het ongeval ontstond een flinke ravage. De weg richting Leeuwarden was dan ook urenlang afgesloten voor het verkeer. Even na twaalf uur vanmiddag kon er weer één rijbaan worden vrijgegeven. Het is op dit moment niet bekend wanneer de weg weer volledig begaanbaar is. Rijkswaterstaat meldt op Twitter dat er herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd aan de vangrail.

Foto’s: Weginspecteur Ron

Redactie

})