STAVOREN – Bij een ontploffing op een kruiser op de Schans raakten dinsdag aan het begin van de middag twee mensen gewond, ook kwam een hond om het leven.

Rond 13:45 uur werden voorbijgangers en omwonenden opgeschrikt door een harde knal. Op een kruiser, die aangemeerd lag bij het benzinestation, had zich een explosie voorgedaan. Omstanders en buurtbewoners verleenden direct eerste hulp aan de twee gewonden. Eén slachtoffer liep brandwonden op aan met name zijn benen en werd bij buurtbewoners onder de douche gezet. Het andere slachtoffer, een medewerker van het benzinestation, raakte bij het incident lichtgewond. Beide slachtoffers werden met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Het Mobiel Medisch Team kwam ter assistentie ter plaatse.

Om te voorkomen dat het benzinestation vlam zou vatten, werd de brandende boot bij het benzinestation weggeduwd. Ook werden twee op de boot aanwezige gasflessen over boord gegooid. De brandweer bluste de brand, van de kruiser bleef weinig over. Op de boot waren twee honden aanwezig, één van de honden overleefde de brand niet, de andere werd opgevangen.

Onderzoek zal moeten uitwijzen hoe de brand en de daarop volgende ontploffing heeft kunnen ontstaan.

112Fryslan