APPELSCHA – Bij een woningbrand in een zorgcomplex voor verstandelijk gehandicapten zijn zondagmiddag twee mensen gewond geraakt.

De brand brak rond half zes uit in één van de woningen van het zorgcomplex Zeuvenakkers. De brandweer schaalde al snel op naar middelbrand en grip-1, omdat er sprake was van evacuatie van bewoners met zorgindicatie. De brandweer had de felle brand echter snel onder controle, waardoor er snel weer kon worden afgeschaald. Wel zijn de korpsen uit Appelscha en Oosterwolde ingezet met twee tankautospuiten.

Bedrijfshulpverleners hebben de woningen ontruimd. Enkele bewoners zijn door ambulancepersoneel gecontroleerd. Een bewoner en een medewerker zijn bij de brand gewond geraakt. Voor in iedergeval één van hun kwam ook het Mobiel Medisch Team met een arts ter plaatse.

Na het sein brandmeester is de brandweer nog enige tijd bezig geweest met nazorg, waaronder het ventileren van de woning. Stichting Salvage is opgeroepen om te assisteren bij de afhandeling van de brand.

Foto’s Noordernieuws.nl