EPE(GLD) – Twee op een camping in Epe verblijvende Friese echtparen zijn dinsdagmiddag 8 juli op de Langeweg in Epe door een 85-jarige automobilist aangereden.

Eén van de mannen, een 60-jarige inwoner uit Jubbega is ter plaatse overleden, de andere fietsers raakten zwaar gewond. Afgelopen nacht is één van de drie gewonden aan haar verwondingen overleden.

Het ongeval werd rond 16.20 uur gemeld en vond plaats op een buitenweg aan de rand van de plaats Epe. Gezien de aard van de melding was direct duidelijk dat er een dodelijk slachtoffer te betreuren was en meerdere betrokkenen gewond waren geraakt. Alle hulpverleningdiensten rukten met meerdere eenheden uit. Tevens werd de traumahelikopter naar de plaats van het ongeval gestuurd.

Enkele passanten waren voor de komst van de hulpverleningsdiensten met eerste hulp aan de slachtoffers begonnen. De slachtoffers werden door ambulancepersoneel en een arts en verpleegkundige van de traumahelikopter gestabiliseerd waarna zij per ambulance naar diverse ziekenhuizen in de regio werden vervoerd. Bij het stabiliseren en het vervoeren werden diverse brandweerlieden van de korpsen Epe en Vaassen ingezet. Het laatste slachtoffer kon pas rond 17.30 uur worden vervoerd.

De gewonde fietsers zijn de 48-jarige echtgenote van het overleden slachtoffer en een 52-jarige man en zijn 47-jarige echtgenote uit Lippenhuizen. De bestuurder van de auto, een 85-iarige man uit Epe werd ter plaatse aan zijn verwondingen geholpen. In de loop van de nacht is de 47-jarige vrouw uit Lippinghuizen aan haar verwondingen bezweken.

De verkeersongevallendienst heeft een eerste onderzoek ingesteld en van de automobilist is een eerste verklaring opgenomen. Hieruit blijkt dat de fietsers even tevoren door een bestelauto zijn ingehaald en de automobilist de fietsende echtparen te laat heeft opgemerkt. Nadat hij hen had geschept is de auto aan de linkerkant van de weg via een heuveltje gelanceerd en via een weiland in een sloot terecht gekomen.

De hulpverlening aan de slachtoffers, het onderzoek door de verkeersongevallendienst, het verwijderen van de beschadigde voertuigen en het schoonmaken van het wegdek door de brandweer heeft geruime tijd geduurd.

Met dank aan: Persbureau Meter / Meter Nieuws – www.persbureaumeter.nl / www.meternieuws.nl

112Fryslan