BURGWERD – Een auto is zaterdagmiddag op de kop in de sloot beland bij een ernstig eenzijdig ongeval op de Westergoawei – N359 tussen Wommels en Bolsward.

Politie, brandweer en meerdere ambulances kwamen met spoed ter plaatse om hulp te verlenen aan de slachtoffers die nog in de auto zaten. Vanwege de ernst van de verwondingen kwam ook de traumaheli uit Eelde ter plaatse. De traumaheli had wat langer werk om ter plaatse te komen, omdat deze al een andere inzet had. De traumaheli uit Amsterdam was uit voorzorg wel onderweg, maar hoefde niet meer ter plaatse te komen.

De brandweer heeft in samenwerking met ambulancepersoneel de twee slachtoffers uit de auto kunnen bevrijden. Met de hoogwerker van brandweer Bolsward is één van de slachtoffers uit het weiland gehaald.  Na stabilisatie door ambulancepersoneel en het Mobiel Medisch Team is het slachtoffer met spoed per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De tweede inzittende bleek na controle door ambulancepersoneel, niet gewond te zijn geraakt.

De Forensische Opsporing Verkeer heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. Vanwege het onderzoek en de berging werd de provinciale weg in beide richtingen afgesloten.

Update: De politie meld dat de hulp niet meer mocht baten voor een van de inzittenden. Het gaat om een 27 jarige man uit Hurdegaryp.

Foto’s: Edwin Brandsma en Jan Piet Adema

Redactie