DRACHTEN – Bij een ernstig eenzijdig ongeval op de N31 kwamen maandagavond twee traumateams ter plaatse. Twee personen zijn ernstig gewond geraakt.

Ter hoogte van de op en afrit industrieterrein A-zeven raakte een auto van de weg af. De auto reed vanuit Drachten de N31 op, maar raakte door onbekende oorzaak vlak na de invoegstrook van de weg af. De wagen kwam tegen een boom tot stilstand.

Medeweggebruikers zagen het ongeval gebeuren en waarschuwden direct de hulpdiensten. Bij aankomst van deze hulpdiensten lag de 14-jarige jongen buiten het voertuig. De 53-jarige bestuurder, een familielid van de tiener, zat bekneld in de auto en moest door de brandweer worden bevrijd.

Drie ambulances, de traumaheli en een mobiel medisch team per auto kwamen ter plaatse. Een van de twee inzittenden werd als snel naar het ziekenhuis gebracht.

De brandweer van Ureterp en Drachten kwam ter plaatse en is lange tijd bezig geweest om het tweede slachtoffer te bevrijden. Beide slachtoffers zijn ernstig gewond geraakt en met spoed per ambulance naar het ziekenhuis in Groningen gebracht.

De traumaheli landde midden op de autoweg. Verkeer vanaf knooppunt Drachten A7 werd lange tijd omgeleid, de N31 richting Leeuwarden werd door politie en Rijkswaterstaat afgesloten.

Redactie