LEEUWARDEN – Bij een ernstig ongeval op de Hendrik Algraweg (N31) zijn donderdagavond rond half acht twee doden gevallen.

Een VW Golf belandde komende uit de richting van Goutum op de verkeerde weghelft en botste tussen de spoorlijn naar Heerenveen en de Zwette op een Mitsubishi Spacestar die uit de richting van Deinum kwam. Een frontale aanrijding was het gevolg.

Brandweer en twee ambulances kwamen ter plaatse, evenals het Mobiel Medisch Team per traumaheli vanuit Groningen. Om 19:49 werd er een tweede tankautospuit van Leeuwarden en de hulpverleningswagen van Franeker gealarmeerd voor “middelongeval”. Inzet van deze wagens bleek echter niet meer nodig.

De bestuurder van de VW is door de brandweer bevrijd en per ambulance onder politiebegeleiding naar het MCL gebracht. De inzittenden van de Mitsubishi, een echtpaar, zijn ter plaatse overleden.

De VOA doet momenteel onderzoek naar de exacte toedracht van de aanrijding,tot die tijd is de Hendrik Algraweg afgesloten voor alle verkeer. Medewerkers van rijkswaterstaat en de provincie leidden het verkeer met pijlwagens om.

[zideo]playzideo=6b3465566d315a77&zideo=6c6f6d54[/zideo]

112Fryslan