LEMMER – Bij een aanrijding op de Suderseewei zijn zondagmiddag rond 14:30 uur twee personen om het leven gekomen.

Door nog onbekende oorzaak kwamen tussen Lemmer en Sondel twee voertuigen frontaal met elkaar in botsing. Hierbij kwam één voertuig over de kop in de sloot terecht en het andere voertuig in de berm tot stilstand.

De hulpdiensten rukten massaal uit, maar hulp voor twee inzittenden kwam te laat. Zij overleden ter plaatse. Twee andere inzittenden zijn met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

De Verkeersongevallen Analyse van de politie doet onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval. Tot die tijd is de weg tussen Lemmer en Sondel voor al het verkeer afgesloten.

Persbericht Politie:

Twee doden bij verkeersongeval

Lemmer – Bij een verkeersongeval op de Plattedijk (N359) bij Lemmer zijn zondagmiddag een 19-jarige vrouw uit Lemmer en een 69-jarige man uit de gemeente De Friese Meren om het leven gekomen. Beide slachtoffers bestuurden een auto en zij kwamen door nog onbekende reden frontaal met elkaar in botsing.

Eén van de auto’s kwam door de klap van de aanrijding op de kop in de nabijgelegen sloot terecht. Omstanders en getuigen verleenden kordate hulp aan de slachtoffers. De hulp aan de man en de vrouw mocht helaas niet meer baten. Beide slachtoffers lieten het leven op de plek van de aanrijding. Zowel een jongeman, die naast de 19-jarige vrouw in de auto zat, als de echtgenote van de man raakte door de klap van de aanrijding gewond. Zij werden met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Analyse
Voor de behandeling van de ernstige aanrijding werden alle hulpdiensten (brandweer, ambulancedienst, Rijkswaterstaat en politie) met meerdere eenheden ingezet. De Verkeers Ongevallen Analyse van de politie heeft een analyse gemaakt van het ongeval.

Oproep getuige
De politie is nog op zoek naar de bestuurder van een zilverkleurige Volkswagen Golf. De politie wil graag in contact komen met deze mogelijke getuige van het ongeval. De bestuurder kan via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 contact opnemen met de politie. De Provincialeweg N359 kon pas uren na het ongeval weer vrijgegeven worden.

112Fryslan