HURDEGARYP – Op de Centrale As (N356) tussen Feanwâlden en Hurdegaryp richting Burgum ontstond maandagmorgen een verkeersongeval tussen twee voertuigen. Een voertuig kwam na het ongeval in de sloot terecht.

Het ongeval vond rond kwart voor zeven in de morgen plaats. Twee personenauto’s reden in de richting van Burgum. Vermoedelijk hebben de twee auto’s elkaar aangetikt en raakten toen van de weg. Een personenauto kwam na het ongeval in de naastgelegen sloot tot stilstand. De andere auto kwam in de berm. Direct na het ongeluk werden de hulpdiensten massaal gealarmeerd. De brandweer van Leeuwarden bracht onder andere duikers en een hulpverleningsvoertuig mee. Vanuit Gytsjerk werd een tankautospuit aangeleverd en Burgum kwam met het oppervlakte reddingsteam op de proppen.

De politie kwam ter plaatse en heeft voor de hulpverlening de rechter rijbaan afgesloten. Omdat de inzittenden al uit de voertuigen waren, werd de brandweer verder niet meer ingezet. De betrokkenen zijn door het ambulancepersoneel gecontroleerd. De verkeersongevallen analyse van de politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeluk.

De twee auto’s zijn door berger Boersma geborgen. Nadat de auto’s waren geborgen kon de rechter rijstrook weer worden vrijgegeven voor het verkeer.  Het is niet bekend of er mensen gewond zijn geraakt.

Redactie