LEEUWARDEN – Vrijdagavond werd de politie gewaarschuwd voor een mogelijke schietpartij.

Wij kregen een tip dat de politie met meerdere voertuigen op de Egelantierstraat waren en dat de agenten kogelvrije vesten aanhadden. Onze fotografen zijn ter plaatse gegaan en troffen een afzetting aan ter hoogte van het wijkgebouw. De weg was afgesloten voor voetgangers, fietsers en verkeer. Binnen de afzetting stond een BMW waar nog 1 persoon naast zat. Naast een aantal politie eenheden kwam ook de technische recherche ter plaatse om een onderzoek te doen. Een hond die vermoedelijk in de auto zat is opgehaald door de dierenambulance.

Later kregen wij door dat op de Bleeklaan tegenover de Harense Smid ook een politie afzetting was en de technische recherche ter plaatse was. Op deze locatie heeft mogelijk een schietpartij plaatsgevonden. Met nummertjes markeerde de tr onder andere een aantal oranje dingetjes en hulsen.

Schietincident Leeuwarden

LEEUWARDEN – De politie stelt een onderzoek in naar een schietincident dat plaats heeft gevonden op de Bleeklaan. Vrijdag rond 19.30 uur werd via 1-1-2 een melding ontvangen dat er geschoten zou zijn op de Bleeklaan. De vermoedelijke daders waren weggereden in een BMW. Op de Egelantierstraat werd de auto door surveillerende agenten gesignaleerd en staande gehouden. De inzittenden, twee 30-jarige inwoners van Leeuwarden, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De Technische Recherche heeft op de Bleeklaan een lege huls aangetroffen. De recherche doet onderzoek naar de toedracht het schietincident. Er zijn geen slachtoffers gevallen.

112Fryslan