HEEG – Twee mannen zijn woensdagochtend aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van een 56-jarige man.

Rechercheurs onderzoeken de rol van de twee verdachten, een 28-jarige man uit Leeuwarden en een 52-jarige man uit Joure.

Onderzoeken

Agenten troffen op dinsdag 6 februari het levenloze lichaam aan van de 56-jarige in zijn woning aan de Molefinne in Heeg. De politie startte direct een onderzoek maar uit technisch en tactisch onderzoek kwam niet naar boven of er sprake was van zelfdoding of dat er sprake was van een misdrijf. Ook sectie door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) en voorlopig sporenonderzoek gaven nog geen uitsluitsel. Er werd een Team Grootschalige Opsporing (TGO) opgestart. Dit team bestaat uit meerdere politiemensen en wordt ingezet bij zwaardere en complexere rechercheonderzoeken.

Uit het onderzoek van de politie blijkt dat het 56-jarige slachtoffer vermoedelijk door een misdrijf om het leven is gebracht. Dankzij het onderzoek van de afgelopen weken konden woensdagmorgen de twee verdachten worden aangehouden. In het belang van dit onderzoek kan de politie nog geen nieuwe informatie delen.

Redactie