MARRUM – Bij een ongeval op de Ljouwerterdyk – N357 is maandagmorgen rond 06:45 uur een trekker in de sloot belandt. Dat gebeurde nadat de trekker aangereden werd door een vrachtauto. 

De trekker reed in de richting van Hallum en werd vermoedelijk door een inhaalactie van de vrachtwagen van achteren aangereden. Door de klap raakte de trekker in de sloot en kwam de vrachtwagen meters verderop tot stilstand.

Omdat er bij het ongeval een vrachtwagen betrokken was werden de hulpdiensten direct massaal gealarmeerd. Naast de brandweer van Hallum, Stiens en Dokkum, werden er ook een ambulance en verschillende politie-eenheden opgeroepen. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek de bestuurder van de trekker gewond te zijn geraakt. Hij is door het ambulancepersoneel behandeld en met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Door het ongeval hield de vrachtwagen alleen blikschade over en kwam de chauffeur met de schrik vrij.

De VOA (Verkeersongevallenanalyse) is ter plaatse gekomen en heeft het ongeval in kaart gebracht. De weg is enige tijd afgesloten geweest en het verkeer is door politie en verkeersregelaars in goede banen geleid.

© Video: Ate Atema

Ate Atema