TWIJZELERHEIDE – Vrijdagmiddag rond 16:10 werden de diverse hulpdiensten gealarmeerd voor een aanrijding met beknelling op het Wyldpead West.

 Hier waren 2 auto’s frontaal op elkaar gebotst, 1 van de auto’s stond om een boom heen gekruld.

Omdat beide traumahelikopters die ingezet konden worden in deze regio elders ingezet zijn werd er een speciaal crashteam van MCL gewaarschuwd. Dit is een traumateam wat bestaat uit o.a. artsen en chirurgen. Het crashteam werd met een dienstauto van de brandweer van brandweer Leeuwarden bij MCL opgehaald en naar de plek van het ongeval gebracht.

De bestuurder van 1 auto was aanspreekbaar en is naar het MCL gebracht. De andere man die klem zat in de Audi is door de brandweer uit zijn auto geknipt met hulp van het traumateam van Leeuwarden, en met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De weg is helemaal afgesloten geweest door de politie en het verkeer werd omgeleid.

UpdateBij een verkeersongeval vrijdagmiddag op het Wyldpaed West heeft een 21-jarige automobilist uit Drachten dermate ernstig lestel opgelopen, dat hij ’s avonds in het ziekenhuis is overleden. Het slachtoffer was op genoemde weg vrijwel frontaal in botsing gekomen met een hem tegemoetkomende personenauto. De bestuurder daarvan, een 20 jarige inwoner van de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland, heeft in flauwe bocht vermoedelijk niet voldoende rechts gehouden. Beide bestuurders werden met letsel per ambulance naar het MCL overgebracht, waar de inwoner van Drachten later aan zijn verwondingen overleed. Het Bureau Verkeersongevallen Analyse van de politie onderzoekt stelt een onderzoek in naar de exacte toedracht van het ongeval. De weg was ruim drie uur afgesloten.

bron: politie.nl

112Fryslan

})