ROTSTERHAULE – De traumaheli strandde vrijdagavond in een weiland na een inzet en kon na circa 24 uur op zaterdagavond weer naar Eelde.

Vrijdagavond rond kwart voor acht werd de traumahelikopter uit Eelde opgeroepen voor een incident nabij de Streek/Kampweg in Rotsterhaule.

Na het incident werd de heli weer opgestart en kreeg de piloot een foutmelding te zien op de boordcomputer. Hierdoor kon de helikopter niet meer opstarten.

Het personeel van de traumahelikopter is later op de avond per auto overgebracht naar Vliegveld Eelde. Een reserve traumahelikopter, die altijd gereed staat op Lelystad Airport, is in de nacht van vrijdag op zaterdag naar Eelde toe gevlogen om de dienstverlening niet in gevaar te brengen. In de tussentijd was het Mobiel Medisch Team inzetbaar per auto.

De helikopter heeft de nacht onder toeziend oog van een beveiliger in het weiland doorgebracht.

Zaterdagmiddag zijn er monteurs ter plaatse gekomen om het euvel te verhelpen. ruim 24 uur nadat de helikopter strandde konden monteurs de helikopter weer repareren. De heli is inmiddels terug op de standplaats in Eelde en weer inzetbaar.

redactie nw