LEEUWARDEN – Een bouwvakker is donderdagmiddag zwaargewond geraakt bij een bouwongeval op de hoek van de Wirdumerdijk met de Nieuweweg.

Rond 14:00 werd er een ambulance gealarmeerd om met spoed naar de Noorderweg te gaan. De ambulance werd echter al vrij snel doorgestuurd naar de Wirdumerdijk. Op de bouwplaats van het Amacitiagebouw(Halfords) had volgens getuigen een bouwvakker iets in zijn nek of op zijn hoofd gekregen.

Naast twee ambulances kwamen er ook twee politie auto’s, motoren en de OVD-G ter plaatse. De gealarmeerde traumaheli had even werk om een geschikte landingsplaats te vinden. De politie stond naast de bibliotheek gereed om daar ruimte te maken voor de landing, er werd een poging gedaan maar deze werd afgebroken. Daarna probeerde de politie ruimte creëren voor de bibliotheek.

De derde optie was op het Waagplein, echter kwam de politie erachter dat ook dit niet kon wegens stroomkabels die boven het plein hingen. Uiteindelijk landde de heli op het Oldehoofsterkerkhof. De bemanning van de heli werd door een 3e ambulance naar de Wirdumerdijk gebracht. De bouwvakker werd later door een ambulance onder politiebegeleiding naar de traumaheli gebracht en is overgebracht naar het UMCG.

Update 27-08
De bouwvakker zit inmiddels alweer thuis en maakt het goed. Hij was gister even het gevoel in zijn benen kwijt en werd daarom overgebracht naar het UMCG.

[zideo]zideo=6c6f6d54&playzideo=6b3469526f6c316f[/zideo]

112Fryslan