DRACHTEN – Aan de Ampèrelaan is donderdagochtend een vrachtwagen compleet door brand verwoest. Het voertuig stond geparkeerd naast het gebouw van het bedrijf Rivera Product Decoraties en bij aankomst van de brandweer was er al geen redden meer aan.

Exact om kwart voor negen kwam de eerste alarmering binnen bij de meldkamer, waarop het brandweerkorps van Ureterp aangestuurd werd om naar het opgegeven adres te gaan. Enkele minuten later werd het sein ‘middel-brand’ gegeven waarop er assistentie van het korps uit Drachten kwam, die met een tankautospuit en een hoogwerker gealarmeerd werden.

Eenmaal ter plaatse gekomen werd duidelijk dat in een laaddok een vrachtwagen met oplegger compleet in de brand stond. De brandweerlieden van Ureterp hebben direct de blussing ingezet en hierdoor het vuur vrij snel onder controle gekregen. Het gebouw heeft door de brand rookschade opgelopen, maar door het snelle optreden heeft de brandweer kunnen voorkomen de brand zou overslaan en de naastgelegen loods helemaal mee zou nemen in de vuurzee. Nadat het vuur gedoofd was kon de brandweer het sein brandmeester geven en heeft men de loods geventileerd.

Wat de exacte oorzaak van de brand is geweest is niet bekend.