Trailer in brand A7

JOURE – Vrijdagochtend is de A7 tussen Joure en Sneek enkele uren afgesloten geweest wegens een brandende vrachtwagenaanhanger.

Ter hoogte van Boornzwaag zou volgens de eerste berichten de koelmotor van een trailer in brand staan. De locatie was in eerste instantie wat onduidelijk maar de brandweer ontdekte al snel dat de brandende trailer tussen het verkeersplein en afslag Joure west stond.

Ter plaats gekomen werd voor waterwinning direct opgeschaald naar “middelbrand”. De trailer geladen met staal en plastic stond bij aankomst van de brandweer al volledig in brand. Een klein deel van de vracht kon nog uit de aanhanger gehaald worden

Na ruim twee uren was de brand geblust en kon er weer een rijstrook opengesteld worden in afwachting van de berging. De brandweer bleef nog enige tijd met een tankautospuit aanwezig om na te blussen en voor hulp met het opruimen van de weg.

De extra tankautospuit en een hulpverleningsvoertuig konden drie uren na de melding retour kazerne. De eerste tankautospuit kon vijf uren na de melding weer terugkeren naar de kazerne.

Foto’s met dank aan [url=http://www.brandweerjoure.nl/]Brandweer Joure[/url]

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan