FRYSLÂN – De politie heeft donderdagavond diverse invallen gedaan in de provincie, in het kader van een groot rechercheonderzoek. Tien verdachten konden worden aangehouden.

Op 17 plaatsen in de noordelijke provincies vonden invallen plaats, waaronder Drachten, Oosterwolde en Leeuwarden.

De politie meldt dat een deel van de panden vrijdag overdag worden doorzocht, omdat daar daglicht bij gewenst is. Deze panden worden op dit moment streng beveiligd om sporen veilig te kunnen stellen. De politie wil nog niet zeggen waarvoor de invallen zijn gedaan. Later op vrijdag zal hier meer bekend over worden gemaakt.

In Drachten werd een verdachte tijdens een aanhouding in zijn been geschoten. Hij is naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeert niet in levensgevaar.

UPDATE
Donderdagavond 27 februari heeft de politie tien aanhoudingen verricht en op 17 locaties invallen en doorzoekingen gedaan. De politie heeft daarbij wapens, munitie en explosieven aangetroffen. Het gaat hier om een 34-jarige man uit Oosterwolde, een 34- en 31-jarige man uit Leeuwarden, een 35-jarige man Roosendaal, een 35-jarige man uit Beilen, een 43-jarige man uit Marum, een 38-jarige vrouw uit Groningen, een 36-jarige man uit Hoogeveen en twee mannen van 24 en 33 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats. De verdachten zijn aangehouden op verdenking van handel in wapens en verdovende middelen, fraude en diverse geweldsdelicten. Zij zitten allen in volledige beperking. De recherche heeft de politie op het spoor van de verdachten gebracht, welke vermoedelijk werkten vanuit een bedrijfspand in Oosterwolde.

Foto: 112Drachten

 

Redactie