Voorpagina > Team grootschalige opsporing opgestart in zaak overleden persoon
Hoofd Nieuws Leeuwarden E.O. Politie

Team grootschalige opsporing opgestart in zaak overleden persoon

Team grootschalige opsporing opgestart in zaak overleden persoon

LEEUWARDEN – Voor de zaak waarbij op dinsdagmiddag een overleden persoon werd gevonden is vandaag het team grootschalige opsporing van de politie ingeschakeld.

De overleden persoon werd dinsdagmiddag aangetroffen in een flatwoning aan de Prof. Mr. P.S. Gerbrandyweg. Zie ook ons artikel van gister: Groot onderzoek naar “verdachte dood” in portiekwoning

Dinsdag is een uitgebreid forensisch onderzoek gestart. Daarbij zijn in de loop van de avond aanwijzingen gevonden die duiden op een misdrijf. Om die reden is er een Team Grootschalige Opsporing (TGO) op deze zaak gezet.
Het is nog niet bekend wie de overleden persoon is, de identiteit moet nog worden vastgesteld door de politie. Het onderzoeksteam houdt er rekening mee dat het gaat om de 73-jarige bewoner.

Dinsdagmiddag is ook een buurtonderzoek gestart. Meerdere buurtbewoners zijn hiervoor al benaderd. Mensen die nog niet benaderd zijn en die wel informatie hebben die met deze zaak te maken kan hebben, worden verzocht om dit aan de politie door te geven. Dat kan via het meldformulier op deze link: Link naar politie.nl met tipformulier of via 0900 8844.

Bij de politie is bekend dat in de woning aan de Gerbrandyweg kamers worden verhuurd aan studenten, vooral van Chinese afkomst. Het team wil graag in contact komen met mensen die hier gewoond/verbleven hebben, of mensen die huurders van kamers in deze woning kennen. Zij kunnen contact opnemen met het team, via het meldformulier of op telefoonnummer 0900 8844.

Over de fotograaf

Redactie 112fryslan